Geschiedenies van de vlinderstrik

Geschiedenis van de vlinderdas

De vlinderstrik is rond 1650 onstaan in Frankrijk, en werd toen der tijd een 'jabot' (uitspreken als ja-bow) genoemd. De vlinderdas werd voornamelijk in het wit gedragen door aristocraten op onder andere formele feesten en zakelijke gelegenheden. Rond de 18e eeuw werd de vlinderdas echter steeds bekender en kwamen er ook steeds meer kleuren op de markt. De vlinderdassen die toen der tijd voornamelijk werden gedragen zijn de blauwe vlinderdas, rode vlinderdas en de groene vlinderdas. Later werden natuurlijk ook andere soorten vlinderdassen gedragen als de gestreepte vlinderdas. 

De zwarte strik was in de 18e eeuw niet zo populair, maar hier kwam dan ook al vrij snel verandering door Pierre Lorillard V. Hij droeg het zwarte strikje tijdens een gala op zijn rokkostuum. Het was erg gewaagd, maar onder andere door Pierre Lorrilard V is de zwarte vlinderdas steeds gebruikelijker geworden. 

De meest populaire vlinderdas op dit moment is de zwarte vlinderstrik. Deze wordt onder andere tijdens gala's en bruidloften gedragen. Toch zijn er in de loop der jaren steeds meer soorten vlinderdassen op de markt gekomen. Zo heeft het Amerikaanse Two Guys Bow Ties de houten vlinderdassen geïntroduceerd. Deze vlinderdassen zijn geheel van hout en met de hand gemaakt. De houten vlinderdas is momenteel een erg trendy accessoire.

Loading...